Sterren op het doek met Olcay Gulsen!

Vorig jaar werd ik door Michelle van Mediawater gevraagd om mee te doen aan Sterren op het Doek. Mediawater is het productiebedrijf dat al jaren achter de totstandkoming van de uitzendingen voor Sterren op het Doek zit. Michelle had mijn werk gezien toen ik meedeed aan de Nederlandse Portretprijs in 2021. Ik was bij de laatste 50 kunstenaars geëindigd en heb met mijn werk in Slot Zeist gehangen. Daar kende Michelle me van.

Een week eerder appte mijn zwager Frank me nog. Hij had ergens gelezen dat kunstenaars zich aan konden melden voor Sterren op het Doek. Hij wist dat ik altijd naar het programma keek. “Nee”, verzekerde ik hem, “ben ik veel te bescheiden voor”. Maar toen ik gevraagd werd was ik meteen om. “Ja leuk!” zei ik… Niets zo veranderlijk als de mens.

In april 2023 was het zover. Ik werd uitgenodigd voor de eerste draaidag aan het Rokin 102 in Amsterdam. Daar leerde ik het team van Mediawater, de presentator Özcan Akyol en de andere 2 kunstenaars kennen. En natuurlijk Olcay. Want Olcay zouden we gaan portretteren. 

Heel spannend allemaal, de camera’s zo dicht op je. En je moet toch maar even laten zien wat je kan. Daarna gingen we, de twee andere kunstenaars en ik, volop aan de slag.  En er waren nog twee draaidagen. De laatste, de dag waarop Olcay kiest welk werk ze mee naar huis zal nemen, was ook best spannend. Maar dankzij het team van Mediawater en vooral ook dankzij de andere twee kunstenaars (Tess Anders en Eline Paardekoper) was het erg gezellig. Het was in het Rijksmuseum! In de zaal naast de Nachtwacht! Wat een belevenis om daar te zijn, zo zonder publiek. Bijzonder toch? Dat ga ik nooit meer meemaken. Echt zo’n once in a lifetime experience om nooit meer te vergeten.

Al met al een hele ervaring. En een hele eer dat Olcay het werk van mij koos om mee naar huis te nemen.

Dit bericht heeft één reactie

  1. José

    Prachtig!!!! Zo mooi gemaakt en zo treffend. Echt knap.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.