Daan en Rianne. Hier nog een stel, maar nu zijn ze uit elkaar.
Ik had het schilderij al een tijdje af. Ten minste dat dacht ik. Het had zelfs al op een expositie gehangen. Toen ik het deze zomer terugzag was ik er helemaal niet tevreden over. De kleuren waren niet fris genoeg. Het was destijds met acrylverf geschilderd. Dat is niet de oorzaak hoor want voor frisse kleuren kun je net zo goed acryl als olieverf gebruiken. Als je er maar rekening mee houdt dat de meeste merken acrylverf wat donkerder worden wanneer de verf droog is. Winsor & Newton heeft dat probleem trouwens niet.

Om kort te gaan; ik besloot om erover heen te gaan met verf op oliebasis. Met alle kennis die Svetlana Tartakovska tijdens een 5 daagse voor kunstenaars zo genereus had overgedragen moest het dit keer toch een stuk beter gaan dacht ik. Nu is het veel beter. Ik ben er heel tevreden over eigenlijk. De kleuren zijn veel beter, meer verzadigd, en het is gewoon meer ‘mijn zoon’ dan eerst. Ken je een van beiden, of misschien wel allebei? Oordeel dan zelf maar.

Daan en Rianne – december 2018 – Olie op katoen, 50 x 40

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.